Kaj o porazu Nemcev meni Jose Mourinho? To ni nobena senzacija

Trener Rome Jose Mourinho meni, da zmaga Japonske proti Nemčiji še zdaleč ni takšno presenečenje, kot to predstavljajo mnogi. Sam je navdušen nad azijsko mentaliteto.

Uredništvo
24. november 2022, 12:56

Jose Mourinho (Foto: /)

Zmaga Japonske proti Nemčiji je eno od velikih presenečenj tekem prvega kroga svetovnega prvenstva, vendar pa sloviti portugalski trener Jose Mourinho ne deli mnenja, da velja japonsko zmago dojemati kot veliko senzacijo.

Mourinho meni, da ima Japonska izredno kakovostno ekipo, navdušuje pa ga tudi njihova mentaliteta, s katero je tudi sam v svoji trenerski karieri že nekajkrat prekrižal poti.

"To je izjemen dosežek, vendar ne bi rekel, da gre za neko noro presenečenje. Japonska je dobra ekipa z dobrimi igralci, ki ima veliko izkušenj s takšnimi turnirji. Večina igralcev igra v Evropi, kjer se dobro vklapljajo v ekipe in se zato tudi hitreje razvijajo."


"Mentaliteta igralcev in ekipe lahko ustvari razliko. V tem trenutku je v evropskem nogometu prevelik fokus na individualnem učinku in na egu. Treniral sem azijske igralce in vem, da jih krasi zelo posebna mentaliteta. Tam je ekipa na prvem mestu. Oni igrajo za ekipo, ne zase," je povedal Mourinho.

Mourinho je imel priložnost sodelovanja z najboljšim azijskim nogometašem ta hip Heungom-minom Sonom.

"Treniral sem Sona in menim, da je on najboljši azijski nogometaš vseh časov. Njegova mentaliteta me je navdušila. Pri njem je ekipa vedno na prvem mestu in tako se obnašajo vsi nogometaši iz Azije. Prav zato me ta rezultat sploh ni tako presenetil."