Kaj se obeta Rogaški v novi sezoni? 'Mislim, da bo klub brez eno leto brez članske ekipe'

Rogaška je osvojila pokalni naslov, po katerem pa klub čaka vrsto izzivov, ki so povezani z izgubo tekmovalne licence.

Uredništvo
25. maj 2024

Rogaška (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Rogaška je zelo nenaveden način sklenila cikel in odprla novega, ki bo popolno nasprotje prvega. Uvrstitev v prvi ligi, obstanek in pokalni naslov so bili zaporedni mejniki nogometa v Rogaški Slatini, vse to pa je sesula zavrnitev tekmovalne licence za naslednjo sezono, zaradi česar se bo Rogaška tako rekoč čez noč vrnila globoko v preteklost.

Rogaška je z zmago v slovenskem pokalu prejela 80 tisoč evrov nagrade, kar je lepa popotnica pred novimi izzivi, ki jih je trenutno še težko napovedati.

Trener Oskar Drobne meni, da Rogaška v novi sezoni ne bo več imela članske ekipe.

"Konec zgodbe, seveda. Kaj pa naj počnemo v najnižji ligi? Mislim, da bo klub eno leto brez članske ekipe, saj je ne bo mogel sestaviti. Kje bodo našli približno 20 amaterjev, da bodo prišli igrat ligo Medobčinske nogometne zveze? Konec," je na včerajšnji tiskovni konferenci, kot prenaša MMC, povedal Drobne.

"To je takšen nesmisel, da peče glava"

Drobne je zavrnitvi tekmovalne licence namenil veliko pozornosti, saj je trdno prepričan v to, da se je Rogaški zgodila krivica.

"Nismo si šli naproti, nismo našli konsenza, zato nismo mogli premostiti težav. Škoda. Evropa je bila na dlani, finance so zelo dobre, s prodajo igralcev bi lepo zaslužili, odlična je tudi infrastruktura. Načrti za naprej so bili lepi, a žal Rogaška pravi 'adijo slovenski nogomet'."

"Ko bo prišlo enkrat na dan, zakaj nismo dobili licence, boste videli, da je to takšen nesmisel, da peče glava. Vse nas je presenetilo, v klubu in okolici smo upali, da se bo našla neka rešitev in da ne bo tako drastično. Toda zdaj je, kar je. Nimamo kaj, gremo dalje, glave gor," je po poročanju MMC povedal Drobne.