Kaj se zgodi, ko je nogomet zastonj? Tekma Southampton - City podira vse rekorde!

Kdo bi rekel, še manj napovedal, da bo tekma angleškega prvenstva med Southamptonom in Manchester Cityjem najbolje gledana tekma v zgodovini angleškega nogometa.

Uredništvo
7. julij 2020, 10:39

Foto: Getty Images

Nedeljska tekma angleške Premier League med Southamptonom in Manchester Cityjem praktično ni odločala o ničemer. Prvi se je sicer še boril za obstanek, a še zdaleč ni bil ogrožen, drugi pa je bolj ali manj že potrdil drugo mesto in prav tako v preostanku prvenstvene sezone nima več omembe vrednih športnih motivov. Prav tako med omenjenima kluboma ne vlada nikakršno posebno rivalstvo, navkljub vsem naštetim dejavnikom pa bo obračun med svetniki in meščani do nadaljnjega vpisan v zgodovino Premier League kot najbolje gledana tekma v zgodovini angleškega nogometa!

Tekmo je na svojih platformah prenašal BBC, ki jo je svojim gledalcem ponujal brezplačno, to pa je bil razlog, da si je tekmo ogledalo kar 5.7 milijona televizijskih gledalcev, kar je nov angleški televizijski rekord. Vrhunec gledanosti tekme je nastopil, ko je domači igralec Che Adams dosegel spektakularen zadetek, ki je kasneje tudi odločil tekmo v korist Southamptona.

"Tekme Premier League na naših platformah so čudovita stvar za naše gledalce. Zelo smo veseli, ker smo to tekmo uspeli prenesti med največje število televizijskih gledalcev v zgodovini prvenstva," je povedal direktor BBC-jevega oddelka za nogomet Steve Rudge.
loading...