Kako gre Kaheemu Parrisu? Za njim sta slaba dva meseca, po katerima je v Kijevu še vedno popolna neznanka

Kako se razpleta kariera igralca, ki je v začetku septembra poskrbel za prvi milijonski prestop v zgodovini Kopra?

Uredništvo
24. oktober 2022, 11:37

Kaheem Parris (Foto: /)

Kaheem Parris je v slovenskem državnem prvenstvu pustil velik pečat in se po odlični sezoni za milijon evrov preselil v Dinamo iz Kijeva, kot številni izstopajoči igralci v slovenskem prvenstvu pa ima Jamajčan ob prehodu na zahtevnejše okolje precej težav.

Parris je v Kijevu malo manj kot dva meseca, v vsem tem času pa je skupaj zbral mizernih 14 minut igre, kar je zagotovo veliko manj, kot si je obetal pred odhodom v Ukrajino.

Dinamo ima v ukrajinskem prvenstvu veliko težav, saj na lestvici zaseda šele osmo mesto in ima za vodilnim Dniprom dvanajst, za Šahtarjem – ta je odigral še eno tekmo manj – pa deset točk zaostanka. Za Kijevčane je to seveda prava športna katastrofa, takšne razmere pa očitno za Parrisa niso najbolj ugodne, saj v ligi Europa trener Mircea Lucescu nanj sploh ne računa, v ukrajinskem prvenstvu pa je svoj edini nastop vpisal pred več tedni, ko je na tekmi proti Minaju v igro vstopil 14 minut pred koncem.

V Ukrajini so se pojavile govorice, da naj bi imel Parris v novem klubu precej težav tudi s prilagajanjem na nov igralni položaj, saj Lucescu od njega pričakuje, da bo igral na levi strani, ki mu ustreza bistveno manj kot desna – na desni ključno vlogo igra ukrajinski reprezentant Viktor Tsygankov, ki velja za prvo zvezdo ekipe.

Parris je govorice o domnevnim nesoglasjih s trenerjem sicer demantiral.

"Nikakršnega spora ni. Pripravljen sem sklepati kompromise in igral bom tam, kjer bo to zahteval trener," je odgovoril Parris.