Kako lahko Arsenal zadrži prvega strelca Premier League? Samo z denarjem

Pierre-Emerick Aubameyang se dobro zaveda, v kako dobri poziciji je. Kot prvi strelec angleške lige ima ogromno ponudb, zato lahko Arsenal v pogovorih za novo pogodbo močno stiska.

Uredništvo
4. julij 2020, 9:01

Foto: Getty Images

Pogovori med Pierrom-Emerickom Aubameyangom in Arsenalom za podaljšanje pogodbe so v teku. Napadalec iz Gabona, ki je to sezono z 19 zadetki prvi strelec angleške Premier League, je v izjemno dobri pogajalski poziciji. Londončani so zanj v tem trenutku verjetno celo preslab klub, saj ne igrajo lige prvakov, a imajo denar. Prav z denarjem pa nekdanjega nogometaša Borussie iz Dortmunda lahko prepričajo.

Aubameyang je vodstvu kluba namreč že predstavil svoja pričakovanja. Želi si znatne povišice. Iz dosedanjih 180.000 funtov tedensko želi priti na 250.000 funtov na teden. 

Vprašanje pa je, če bodo pri Arsenalu na to pristali. Trenutno so v EPL komaj osmi, lige prvakov kot kaže ne bodo videli, Aubameyang pa je star že 31 let. Vendarle pa je Gabonec igralec, kakršnega Londončani ne morejo dobiti, tako da je vprašanje, če si klub dejansko lahko privošči, da ga izgubi. 
loading...