Kako se je obnesel kvartet Olimpije? Savić je brez kluba, Cekici iz Menalo pa sta naredila velik naprej

Poljski mediji poročajo, da bo nekdanji član Olimpije Stefan Savić pozimi zapustil klub, saj je pri Wisli pustil zelo bled vtis. Kako so se obnesli ostali trije člani nekdanjega Olimpijinega kvarteta?

Uredništvo
1. december 2021, 8:45

Stefan Savić je bil junak finalne tekme slovenskega pokala med Olimpijo in Mariborom. (Foto: nkolimpija.si)

Ljubljanska Olimpija je imela v sezoni 2019/20 v napadalnih vlogah zelo močno zasedbo, veliko govora pa je bilo predvsem o kvartetu, ki so ga tvorili Ante Vukušić, Endr Cekici, Luka Menalo in Stefan Savić. V omenjeni sezoni Olimpija ni osvojila naslova prvaka – na odločilni tekmi so po remiju naslov osvojili Celjani – sezono pa so delno rešili v slovenskem pokalu, v katerem so v finalu z 2:1 premagal Maribor.

Junak te tekme je bil avstrijski krilni nogometaš Stefan Savić, ki je tako kot ostali člani kvarteta nedolgo zatem zapustil Ljubljano in se podal na Poljsko, kjer je nase nadel majico Wisle iz Krakowa. Na Poljskem Saviću, ki danes šteje 27 let, ni uspelo, saj je v dveh sezonah na 36 tekmah dosegel le dva zadetka, v letošnji sezoni pa je v poljskem prvenstvu denimo nastopil na vsega sedmih tekmah. Poljski mediji poročajo, da bo Savić že pozimi predčasno zapustil klub, zato bo zanimivo videti, ali bo še imel odprta vrata v klubu, v katerem je pravzaprav spisal najuspešnejše poglavje v svoji karieri.

Kako so se obnesli ostali trije člani kvarteta?

Ante Vukušić, ki je v omenjeni sezoni v SNL zabil kar 26 zadetkov, je dobre predstave v majici Olimpije unovčil s prestopom v največji romunski klub FCSB, a je tam hitro padel v nemilost razvpitega predsednika Gigija Becalija in brez kakšnih omembe vrednih prebliskov hitro odšel. Trenutno igra na Siciliji, kjer je član tretjeligaša Messine. V letošnji sezoni je na 12 tekmah dosegel dva zadetka.

Pravi zgodbi o uspehu sta Luka Menalo in Endri Cekici. Prvi je član Dinama iz Zagreba in reprezentance Bosne in Hercegovine, njegova tržna vrednost trenutno znaša 2 milijona evrov, v letošnji sezoni pa je za Dinamo nastopil na kar 26 tekmah in dosegel pet zadetkov.

Uspelo je tudi Albancu Endriju Cekiciju, ki je iz Olimpije prestopil v turški Ankaragucu, ki ga je vmes že zapustil in je trenutno soigralec Nejca Skubica v Konyasporju. V turškem prvenstvu je Cekici v letošnji sezoni na 14 tekmah dosegel tri zadetke, njegova tržna vrednost pa je ocenjena na 1.9 milijona evrov. Olimpija je oktobra lani na račun njegove prodaje iztržila vsega 200 tisočakov.