Kakšna razprava v ganskem parlamentu: Poslanec je nasprotnika označil kot 'Harryja Maguireja', ki uničuje vse, česar se loti

V ganskem parlamentu so imeli diskusijo o ekonomskih težavah te države, eden od poslancev pa je svojo tezo zgradil kar na primeru Harryja Maguireja. V nič kaj lepem kontekstu, seveda.

Uredništvo
1. december 2022, 2:09

Harry Maguire (Foto: Getty Images)

Kako lahko diskusija v ganskem državnem parlamentu ujame pozornost medijev po Evropi in drugod po svetu? Nič težjega, le poslanec mora pri zagovarjanju svojih prepričanj uporabiti ime kakšnega znanega nogometaša, kakršen je recimo branilec Manchester Uniteda Harry Maguire.

Poslanec ganskega parlamenta Isaac Adongo se je prerekal s svojim političnim nasprotnikom Mahamadujem Bawumio glede ganske ekonomske politike, Bawumio pa je pri tem označil za ekonomskega Maguireja in poslancem razložil, kaj misli s tem.

"V Veliki Britaniji obstaja igralec, ki se piše Maguire in igra za Manchester United. Harry Maguire je branilec.""Postal je največja nevarnost za obrambo Manchester Uniteda, delal je prekrške nad igralci Manchestra in asistiral nasprotnikom."


"Gospod predsednik, tudi ko nasprotnik ni dal gola, jih je Maguire zabijal zanje. Gospod predsednik, tudi v tej državi imamo ekonomskega Maguireja. Če boste dali temu Maguireju priložnost v osrčju obrambe, bo postal veliko tveganje za naš lasten gol," je povedal Adongo.

Posnetek njegovega govora, ki je sprožil salve smeha v ganskem parlamentu, si lahko ogledate na priloženem posnetku.