Kakšno je življenje Robinha v 'peklu na Zemlji'? 'Izogiba se ostalim zapornikom in hodi na tečaj elektronike'

Kakšno je zaporniško življenje enega najbojl slavnih zapornikov v Braziliji Robinha?

Uredništvo
11. junij 2024

Robinho (Foto: Posnetek zaslona)

Britanski tabloid Sun je objavil članek o slovitem brazilskem nogometašu Robsonu da Souzu oziroma Robinhu, ki po dogovoru med italijansko in brazilsko oblastjo v Braziliji služi devetletno zaporno kazen zaradi skupinskega posilstva, ki se je zgodilo v nočnem klubu v Milanu.

Nekdanji nogometaš Reala iz Madrida, Manchester Cityja in Milana trdi, da je nedolžen in da je žrtev privolila v spolni odnos, dokazno gradivo pa je bil zanj na koncu preveč obremenilno, zaradi česar ga je doletela visoka kazen, ki jo je pričel služiti letos.

Sun poroča, da se je Robinho v zaporu prijavil na tečaj elektronike, ki bo skupaj trajal kar 600 ur. Tečaj je del programa brazilskega izobraževalnega inštituta, ki želi zapornike naučiti novih veščin ter jih s tem bolje pripraviti na življenje po odhodu na prostost. Omenjeni časnik še dodaja, da bo Robinho po opravljenem tečaju sposoben sam popraviti vse televizorje, radie in ostale elektronske naprave v zaporu.

Robinhov odvetnik je sporočil, da Robinho v zaporu živi zelo diskretno in mirno, da se izogiba stikom z ostalimi zaporniki in da je bilo doslej njegovo obnašanje vzorno.

Brazilski zapori so sicer na izrazito slabem glasu, saj so znani po svoji prenatrpanosti, prav tako pa tudi po izredno nizki stopnji higiene in istočasno izredno visoki stopnji nasilja. Brazilski mediji zaporniški sistem označujejo kot 'pekel na Zemlji', ki ga obvladujejo izredno nasilni kriminalci in vodje različnih tolp, nič neobičajnega pa ni niti obglavljanje jetnikov, spolno nasilje itn.