Kam je izginil Miha Zajc? Turki so razkrili, da vse od povratka iz Slovenije ne igra zaradi višje sile

Odkar si je Slovenija zagotovila nastop na evropskem prvenstvu in se je Miha Zajc vrnil v Carigrad, je njegova statistika pri Fenerbahčeju prazna.

Uredništvo
5. december 2023

Miha Zajc je poškodovan. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Miha Zajc se je z zadnje reprezentančne akcije, ki je minila v znamenju uvrstitve Slovenije na evropsko prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto, v svoj klub vrnil poškodovan. Pri Fenerbahčeju so ga prepustili klubski zdravniški službi, ki se je ukvarjala z njegovimi bolečinami v predelu dimelj.

Zajc je zato danes odšel na novo slikanje, ki je dalo nove odgovore. Turški mediji poročajo, da pri Zajcu zdravniki sumijo na t.i. športno hernijo, ki je precej neugodna poškodba. Terja precej truda in časa, tako da v primeru potrditve diagnoze Zajca čaka več tednov prizadevnega dela na terapijah, da bo spet lahko oblekel rumeno-črni dres Fenerbahčeja.

Slovenski reprezentant, za katerega je to že šesta sezona v Fenerbahčeju, je to sezono za Turke odigral sedem tekem v turški ligi in pet na evropski sceni. Manj od pričakovanj, a pretežno je tako zaradi težav z zdravjem.