Kanadčan je trenutno hit francoske Ligue 1, boljšo statistiko ima le Kylian Mbappe!

Aktualni francoski prvaki to sezono ne nizajo takšnih rezultatov kot v pretekli, imajo pa v svojih vrstah napadalca, ki igra v fantastični formi. Več zadetkov od Jonathana Davida je v tem koledarskem letu v Ligue 1 dosegel samo Kylian Mbappe.

Uredništvo
24. oktober 2021, 9:45

Mladi napadalec iz Kanade je v letošnjem koledarskem letu v Ligue 1 zabil že 18 zadetkov! (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Francoski Lille se v aktualni sezoni skoraj gotovo ne bo boril za nov naslov državnega prvaka. Na lestvici Ligue 1 so trenutno na 9. mestu in za vodilnim PSG zaostajajo že za 12 točk, hkrati so Parižani odigrali eno tekmo manj in utegnejo omenjeno prednost še povišati. Imajo pa pri klubu s severa Francije vseeno nekaj razlogov za veselje – v prvi vrsti Jonathana Davida.

Kanadski napadalec namreč tudi v aktualni sezoni igra v odlični formi, v letošnjem koledarskem letu pa je v Ligue 1 več zadetkov od njega dosegel samo Kylian Mbappe. 21-letni v Brooklynu rojeni napadalec je v letošnji sezoni francoske lige dosegel že 7 zadetkov in je tudi prvi strelec tekmovanja. David odlične predstave kaže tudi v dresu svoje države, za Kanado je namreč na 22 tekmah dosegel kar 17 zadetkov.

Kanada je na dobri poti, da se uvrsti na Svetovno prvenstvo v Katarju, v svoji ekipi pa imajo že zdaj dva zvezdnika, ki se ju ne bi branili pri marsikaterem evropskem velikanu. Poleg Davida je tu seveda tudi Alphonso Davies, ki navdušuje v dresu nemškega velikana  Bayerna. Jonathan David je svoje prve nogometne korake naredil pri Ottawi v Kanadi, preko belgijskega Genta pa se je lansko leto za dobrih 25 milijonov evrov preselil v Lille.