Kandidat za Maribor: Govorica o Simonu Rožmanu ima realno osnovo

Simon Rožman je prost, Maribor pa išče novega trenerja. Gre za mladega, zagnanega trenerja, ki je Maribor znal premagovati in ki je po naših informacijah močan kandidat za prihod v Ljudski vrt.

Miran Zore
28. februar 2021, 8:53

Foto: Nogomania

Poraz Rijeke na t.i. jadranskem derbiju s Hajdukom je sodi izbil dno. Navijači Rijeke so, čeprav je klub glede na vložke in odhode najboljših igralcev uspešen, izgubili živce. Ekipa Rijeke je zašla v negativen rezultatski niz, ki ga Simon Rožman ni uspel več obrniti. Slovenski trener, pred tem na delu v Celju in v Domžalah, je zato včeraj zvečer prevzel odgovornost in odstopil s funkcije. 

Ker je nedavno podaljšal pogodbo z Rijeko, ga zdaj čaka resen pogovor s predsednikom Rijeke Damirjem Miškovićem o njeni tehnični prekinitvi. Načeloma se trenerjem v takšnih situacijah mudi manj kot klubom, a v tem primeru je vse skupaj drugače, saj se Rožmanu že odpirajo opcije.

Maribor je nedvomno ena najbolj odprtih ta hip. Mariborčani potrebujejo novega trenerja, potrebujejo tudi pozitiven odmik od napak Oliverja Bogatinova, Sergeja Jakirovića in Maura Camoranesija.

Rožman je po naših informacijah resen kandidat za prevzem Maribora, ni pa, kot je v enem od medijskih nastopov pojasnil novi športni direktor Marko Šuler, seveda edini. Interesa in predlogov je kar nekaj tudi v tujini, tako da je Šuler pred odgovorno odločitvijo. 
 
adplus-dvertising