Kaos v Amsterdamu: Feyenoord je dominiral proti Ajaxu, navijači so videli dovolj in lastnoročno prekinili tekmo

Derbi v ligi Eredivisie je bil prekinjen. Ajax se je s predstavo osramotil na zelenici, njihovi navijači pa na tribunah Johan Cruyff Arene. Feyenoord ostaja kralj na Nizozemskem.

Uredništvo
24. september 2023

Ajax si je že v prvem polčasu privoščil blamažo in zaostajal s 3:0 na derbiju s Feyenoordom. (Foto: Getty Images)

Feyenoord je aktualni nizozemski prvak in je na začetku nove sezone favorit, da obrani svoj naslov. Danes je četa cenjenega trenerja Arneja Slota gostovala v Amsterdamu pri velikemu Ajaxu in ga že v prvem delu povsem razbila. Ob odmoru je bil rezultat na semaforju že 3:0 in navijači Ajaxa so besneli. Zadeve se niso popravile, zato so tekmo kar prekinili.

Na zelenico so zmetali veliko količino bakel, zato sodnik niti ni imel druge možnosti, kot da tekmo vsaj začasno prekine. Na tej točki še ni znano, če se bo nadaljevala kdaj drugič, ali pa bodo točke podelili kar gostom, ki bi se prav gotovo sicer veselili zmage na zelenici. Ajax pa se je znašel v vse večjih težavah, saj ima na svojem računu trenutno samo pet točk.

To pomeni, da za vodilnim PSV-jem zaostaja že za 10 točk, s tem da bo PSV tekmo šestega kroga še odigral in lahko pobegne na 13 točk.