Kaos v Pragi: Čehi izločili turškega velikana, nato je sledil vsesplošni pretep

Velika senzacija je uspela nogometašem praške Sparte, ki so iz lige Evropa izločili Galatasaray. Turki se s porarom niso znali dobro spoprijeti, zato je na stadionu hitro zavladal popoln kaos.

Uredništvo
23. februar 2024

Člani Sparte in Galatasaraya so uprizorili pretep po koncu tekme. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Turški velikan Galatasaray je s prve tekme v Istanbulu prinesel prednost s 3:2 in je bil zavoljo tega velik favorit pre dpovratno tekmo v Pragi. A nogometaši Sparte se na to niso preveč ozirali in so na svojem stadionu v Pragi visoko ugnali tekmeca in se prebili v naslednjo fazo tekmovanja.

Sparta je morala za napredovanje v ligi Evropa premagati Turke in na koncu jim je to uspelo s prepričljivo zmago s 4:1.

Nogometaši in strokovno vodstvo Galatasaraya niso dobro prenesli izpada iz evropskega tekmovanja in po zadnjem sodniškem pisku je sledil spor ter vsesplošni pretep na zelenici.

Rezultat je bil 1:1 do 70. minute, ko so Turki ostali brez enega nogometaša na terenu. Neposredni rdeči karton je prejel Ayhan, za tem pa je šlo za goste vse le še navzdol. Končni rezultat je kazal zmago Sparte s 4:1.

Za Češko ekipo so bili natančni Preciado, Tuci, Haraslin in Kuchta, medtem ko je edini zadetek za Galatasaray prispeval Bardakci.