Kaotična Valencia štiri tekme pred koncem sezone odpustila trenerja

Španska Valencia je dan po porazu proti Barceloni odpustila trenerja Javija Gracio, ki moštvo zapušča na 14. mestu prvenstvene lestvice. Nasledil ga bo večni dežurni gasilec Salvador Gonzalez Voro.

Uredništvo
3. maj 2021, 12:25

Javi Gracia je dan po porazu proti Barceloni ostal brez službe. (Foto: Getty Images)

Valencia je klub v popolnem kaosu, ki traja že vse od začetka sezone, ko je lastnik kluba Peter Lim zategnil pipico, razprodal vrsto pomembnih igralcev in vodenje moštva zaupal trenerju, ki je službo dobil predvsem zato, ker je predstavljal ekonomično rešitev. Valencia ima za seboj obupno sezono, v kateri ni prav veliko oddaljena od mest, ki vodijo v izpad, kljub temu pa je precej presenetljivo, da se je za menjavo trenerja odločila štiri tekme pred koncem sezone in dan po tem, ko je doma izgubila proti Barceloni.

Javi Gracia moštvo zapušča na štirinajstem mestu prvenstvene lestvice, do izteka sezone pa bo ekipo vodil stari znanec Mestalle Salvador Gonzalez 'Voro', nekdanji nogometaš kluba, ki je večkrat zasilno vskočil na mesto začasnega trenerja moštva.

Valencia ima hude finančne težave in nejasno usmeritev, navijači pa že dolgo zahtevajo odhod nadvse nepriljubljenega lastnika kluba in njegovih najožjih sodelavcev.

Pred meseci so bile v Španiji zelo aktualne govorice, da bo Lim klub oziroma vsaj del kluba prodal malezijskemu princu Tunkuju Ismailu Idrisu, a je ta po nekaj informativnih sestankih z Limom sporočil, da Singapurec kluba ne želi prodati, s čimer je končal svoje zanimanje za vstop v lastniško strukturo.

Ker Valencia v prihodnji sezoni ne bo igrala v evropskih pokalih, se obeta nadaljevanje razprodaje moštva, na izhodnih vratih pa naj bi bila med drugimi tudi najdražji nakup v  zgodovini kluba Goncalo Guedes in odlični levi bočni branilec Jose Gaya.
 
adplus-dvertising