Kapetan Oblak: Ko ekipa funkcionira, ko igramo tako kot nocoj ... naj bo tako tudi na EURU!

Vratarju Janu Oblaku nocoj Cristiano Ronaldo in druščina niso povzročali veliko težav. Zakaj? Predvsem zato, ker je ekipa igrala odlično.

Uredništvo
26. marec 2024

Jan Oblak je v karieri odigral 20 tekem proti CR7, oba sta se veselila šestih zmag. (Foto: pigac.si)

Jan Oblak je svojo mrežo nocoj ohranil nedotaknjeno na zelo odmevnem srečanju proti Portugalski, kapetan Slovenije je bil zelo zadovoljen s predstavo svojih soigralcev. Veseli ga dejstvo, da Slovenci niso naredili veliko napak in da so se odlično držali taktičnih zamisli selektorskega štaba. To naj bo lepa popotnica za letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji.

“Odigrali smo izjemno tekmo. Bili smo kakovostni, skoncentrirani od prve minute do zadnje. Nismo delali veliko napak, čestitke fantom. Toda to je bila samo ena tekma. Lahko gledamo pozitivno naprej, ostali pa bomo na realnih tleh. Gremo se pripravit za Euro in upam, da bomo tam izgledali tako, kot smo nocoj. Ko ekipa funkcionira, ko je vse tako, kot je treba, potem vratar nima veliko dela.”

V taktičnem smislu je Slovenija ciljala na konkretno pokrivanje medprostorov, kjer so Portugalci pogosto zelo nevarni v fazi napada.

“Vsi smo dali svoj maksimum, dobro smo zapolnili medprostore, kjer Portugalci radi operirajo, kjer včasih sploh ne veš, kje kdo igra, ker lahko tako dobro menjajo položaje. Odlično smo odigrali in upam, da tudi v bodoče ne bom imel veliko dela, ker to pomeni, da igramo dobro.”

Za konec je Škofjeločan lepe besede namenil tudi selektorju Matjažu Keku, ki zaradi družinske tragedije ekipe ni vodil z roba igrišča.

“Za selektorjem je težek teden. Ima vso našo podporo, žal v življenju pride do takšnih situacij in želim mu vse najbolje. Je zelo močan človek in naj takšen ostane tudi v teh časih. Nogomet je trenutno nepomemben za situacijo, ki se odvija v njegovem življenju.”