Kapetan Olimpije se zaveda, da Tabor lahko povzroči težave

Konec tedna prinaša nove dvoboje slovenskih prvoligašev. Ljubljančani se bodo v soboto udarili z moštvom, ki si je priigralo etiketo neugodnega tekmeca za favorizirana moštva.

Uredništvo
11. december 2020, 12:38

Foto: pigac.si

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na zadnjem prvenstvenem obračunu remizirali z ekipo Celja. V gosteh je bil končni rezultat 1:1. Za Zmaje je zadetek dosegel Andres Vombergar, za katerega je bil to že 6 zadetek na zadnjih 8 prvenstvenih tekmah. V dvoboj s Sežano se podajajo na 3. mestu prvenstvene lestvice z 28. osvojenimi točkami.

"Zagotovo je Tabor ekipa, ki ti lahko hitro povzroči težave. Moramo se maksimalno pripraviti. Definitivno nam bo pomagalo, da smo imeli pet dni počitka, medtem ko so oni igrali tekmo med tednom. To moramo izkoristiti,"
 pravi kapetan Olimpije Timi Max Elšnik.

Nogometaši Sežane so v sredo premagali Celjane z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek je v 92. minuti srečanja dosegel Mihael Briški. Sežanci so z 21. osvojenimi točkami na 5. mestu prvenstvene lestvice, vendar so le eno od teh 21 točk dosegli na gostovanju.

Trener Olimpije Dino Skender še vedno ne more računati na Mirala Samrdžića, ki mora odslužiti kazen zaradi prejetega rdečega kartona. Na drugi strani bo strateg Tabora Goran Stanković, ki je do nedavnega služboval prav pri Olimpiji, pri sestavi kadra pogrešal Dominika Mihaljevića.