Kapetan škotskega Rangersa je postal najboljši strelec v zgodovini vseh britanskih branilcev

Odlični angleški branilec je dosegel nov rekord v britanskem nogometu. Še malo, pa bo v svetovnem merilu dohitel španskega zvezdnika Sergia Ramosa.

Uredništvo
31. marec 2024

James Henry Tavernier (Foto: Getty Images)

Škotski velikan Rangers je včeraj s 3:1 premagal Hibernian, enega od zadetkov pa je prispeval tudi James Tavernier. Za 32-letnega angleškega bočnega branilca je bil to v karieri že gol št. 131, s tem pa je uradno postal rekorder. Noben drug britanski branilec v zgodovini ni dosegel toliko zadetkov, Tavernier je včeraj prehitel Škota Grahama Alexandra.

V svetovnem merilu Tavernier zaseda šesto mesto. Manjka mu sedem zadetkov, da dohiti Sergia Ramosa na odličnem petem mestu.

Ne gre spregledati, da je Tavernier kar 122 golov dosegel v dresu Rangersa, prispeval pa je tudi že 140 asistenc in od tega jih je 127 priskrbel za Rangers, kjer nastopa že od leta 2015 dalje. Gre sicer za otroka angleškega Newcastla (33 nastopov).

Največ golov med branilci je, splošno gledano, prispeval Nizozemec Ronald Koeman, ki se je med strelce vpisal neverjetnih 253-krat.