Kapetan v pravem pomenu besede: Simon Kjaer je pokazal, kaj pomeni biti velik človek

Simon Kjaer je prisebno priskočil na pomoč Christianu Eriksenu in odigral pomembno vlogo pri reševanju njegovega življenja.

Uredništvo
13. junij 2021, 8:14

Simon Kjaer je v težkih trenutkih tolažil Eriksenovo ženo. (Foto: Getty Images)

Videli smo lahko, kako se različni ljudje s kriznimi situacijami spoprijemajo različno. Nekateri se morajo obrniti stran, druge oblijejo solze, tretji le strmijo. Odvisno od posameznika. So pa tudi ljudje, ki v kriznih situacijah ohranijo mirno glavo in prisebno reagirajo. Takšen je tudi kapetan danske reprezentance Simon Kjaer.

Kjaer je, ko je Christian Eriksen nenadoma padel na tla, takoj priskočil na pomoč. Obrnil ga je na bok in preprečil, da bi pogoltnil jezik, tako da je zdravniška ekipa lahko takoj pričela z oživljanjem.

Kjaer je nato tolažil Eriksenovo ženo, ki je, tako kot celoten nogometni avditorij, debelih 10 minut čakala na usodo nesrečnega nogometaša. Že pred tem so danski reprezentanti obstopili Eriksena in zdravniško ekipo ter tako pred kamerami zaščitili svojega soigralca. 

Simon Kjaer za svoja dejanja zasluži pohvale in priznanja, čeprav jih verjetno ne želi. Njegov ponos je rešeno življenje soigralca in prijatelja.