Kapitalna okrepitev za napad Celja na ligo prvakov: Petar Stojanović lahko podpiše pogodbo, kakršne v Sloveniji še ni bilo

Ambicije Celja želi Valeriy Kolotilo potrditi z veliko okrepitvijo. Predsednik državnih prvakov je svojo željo po Petru Stojanoviću pripravljen podkrepiti z rekordno pogodbo!

Miran Zore
21. maj 2024

Petar Stojanović (Foto: pigac.si)

Jošt Pišek in Marko Tolić sta v tem trenutku že zelo blizu prestopu v Celje, pri katerem želijo okrepiti in nadgraditi ekipo, ki je v letošnji sezoni osvojila naslov državnega prvaka. Predsednik kluba Valeriy Kolotilo ne skriva ambicij, želi si napasti ligo prvakov oziroma se uvrstiti v skupinski del enega od evropskih pokalov. Čeprav Kolotilo pri svojih načrtih za krepitev moštva razpolaga s konkretnim denarjem (projekt financira nekdanji lastnik Bournemoutha Maxim Demin), pa hkrati priznava, da boljših igralcev nikakor ni lahko privabiti v Slovenijo. 

Ravno zato je njegova ideja o Petru Stojanoviću kot igralcu Celja sprva zvenela kar malce preveč optimistično. Stojanović je namreč igralec italijanskega prvoligaša Empolija, za njim je sicer ne preveč posrečena avantura v Sampdorii (Serie B), pa tudi član prve postave slovenske reprezentance je, tako da se že pripravlja na Euro 2024

Kolotilo pa, kot smo izvedeli, še naprej vztraja. Petra Stojanovića, ki je med navijači slovenske reprezentance izjemno cenjen zaradi borbenosti in velikega prispevka pri uvrstitvi na evropsko prvenstvo, želi na vsak način pripeljati v Celje! 

Po naših informacijah je Kolotilo pripravljen iz Petra Stojanovića narediti daleč najbolje plačanega igralca slovenske lige vseh časov! Na mizi je za slovenske razmere ogromen denar, Stojanović pa v primeru prestopa niti ne bi bil na slabšem, če primerja svojo pogodbo v Empoliju! To pomeni, da govorimo o znesku, ki krepko presega pol milijona evrov na leto! Celje bi za Stojanovića seveda moralo plačati tudi odškodnino, kar pa po naših informacijah ne bo noben problem. 

Stojanović je Slovenijo zapustil leta 2016, ko je iz Maribora za dva milijona evrov prestopil v Dinamo Zagreb. V Empoli je za dober milijon evrov odšel leta 2022.

Petar Stojanović bo zato v tednih pred Eurom pred veliko dilemo! Povratka v Slovenijo verjetno še ni bilo v njegovih kariernih načrtih, vsaj ne pri osemindvajsetih, toda priložnost je zdaj precej specifična. Snubi ga ambiciozen, finančno dobro stoječ projekt, ki ima za cilj uvrstitev v ligo prvakov.

V ekipi Celja bi bil Petar Stojanović seveda absolutno igralec številka ena, največje ime, za nameček pa bi v Celju lahko gledali celo "reprezentančno desno linijo", saj bi za Stojanovićem igral najboljši igralec sezone in njegov soigralec iz reprezentance Žan Karničnik!