Kapun: Trenutno nam enostavno ne gre

Olimpija kaže slabo podobo in že v začetku sezone izgublja stik z vrhom, tudi eden 'staroselcev' v moštvu Nik Kapun pa priznava, da je trenutno forma Ljubljančanov na zelo nizki ravni.

Uredništvo
22. september 2020, 8:22

Foto: nkolimpija.si

Olimpija je zelo slabo krenila v novo sezono, saj na prvih treh nastopih v državnem prvenstvu še ni zmagala in trenutno s tekmo manj za vodilno Muro zaostaja že za osem točk. Po bledih remijih proti Kopru in Muri je Olimpija proti Aluminiju odigrala še za cel razred slabšo tekmo in na koncu povsem zasluženo izgubila z 0:1.

Na tekmi v Kidričevem je prvič v letošnji sezoni in prvič po 8. decembru leta 2018 celo tekmo odigral dalj časa poškodovani vezist Nik Kapun, ki je tako po dveh vstopih s klopi odigral še prvo celo tekmo.

"Bila je težka tekma. Aluminij je bil kot vedno težek nasprotnik. Mislim, da smo tekmo dobro odprli in imeli žogo več v svoji posesti. Ne vem, zakaj smo potem tako padli in prepustili njim žogo, da so si lahko ustvarjali priložnosti. Ne vem, zakaj se nam to dogaja. Treniramo dobro in dajemo vse od sebe, ampak trenutno nam enostavno ne gre. Rečem lahko le, da moramo dvigniti glave in naslednjo nedeljo poskušati osvojiti tri točke," je povedal igralec, ki ima trenutno v moštvu Olimpije z naskokom najdaljši staž, saj za člansko ekipo zmajev nastopa že vse od leta 2013.

Kapun meni, da je v takšnih trenutkih negativne misli treba postaviti ob stran.

"V napadu nimamo idej in mogoče nismo dovolj uigrani, mogoče potrebujemo čas. Smo šele na začetku sezone in čeprav izgleda sedaj negativno, se moramo pobrati in začeti obračati stvari na pozitivno že z naslednjo tekmo,"
je še dodal Kapun, ki je v zadnjih dveh sezonah ob poplavi poškodb in raznovrstnih zapletov zbral vsega osem prvenstvenih nastopov.