Kar 17 let je bil v klubu, da v bodoče ne bo več, pa je izvedel na poroki

Andrej Prskalo je bil zaščitni znak Rijeke, imel je dolg staž, toda strokovno vodstvo ni zmoglo toliko poguma, da bi ga osebno obvestilo o tem, da ne bo več branil.

Uredništvo
3. julij 2022, 9:11

Andrej Prskalo ne bo več vratar Rijeke. (Foto: Getty Images)

Hrvaški vratar Andrej Prskalo je na lastni koći občutil vso surovost, ki je dandanes prisotna v profesionalnem nogometu. Vso kariero je ta 35-letni čuvaj mreže zvest Rijeki. Izjema je le ena sezona v Istri, sicer pa je Prskalo vseskozi branil za klub z Rujevice. Zavidljiv staž, ki ga je "nabral" pri omenjenem klubu, pa nekaterim v klubu, predvsem tistim, ki odločajo, očitno ne pomeni prav veliko.

V klubu so namreč menili, da bi bilo najbolje, če bi se Prskalo podal med trenerje vratarjev, sam pa je dejal, da bi branil še eno sezono. Tudi za nižjo plačo. Pri tem je ostalo. Pred začetkom priprav pa je Prskalo izvedel, da njegovega imena ni med igralci, s katerimi klub načrtuje priprave na novo sezono. 

"Tehnični vodja naše ekipe mi je povedal, da me ne bo zraven," pravi Prskalo, ki pa je to izvedel na poroki soigralca Domagoja Pavičića

"17 let sem bil v klubu. Seveda sem bil žalosten, ampak kaj naj? Na nekatere stvari človek nima vpliva, nima se smisla obremenjevati. Žal mi je. Nisem se slišal s predsednikom, niti z direktorjem. Z njim se, odkar je prišel, praktično nisem pogovarjal. Takšen je nogomet, danes si, jutri te ni. Soigralci so me klicali, spraševali, kako sem, vidim, da jim je žal," je dejal Prskalo.