Kar devet golov na tekmi Olimpije! Mustafa Nukić je s poznim golom priigral tri točke!

V Kidričevem je Olimpija imela precej težav, spogledovala se je tudi v porazom, na koncu pa izvlekla velike tri točke.

Uredništvo
19. avgust 2023

Aluminij
4 : 5
1100 gledalcev
Sod.: Mihael Antič

Olimpija
1 : 0
 
 
1 : 1
2 : 1
 
 
2 : 2
 
2 : 3
 
 
 
 
 
 
3 : 3
 
 
 
4 : 3
 
 
4 : 4
 
4 : 5
 
 
 
 
Aluminij: Tibor Banić, Marko Brest (od 88. Žan Baskera), Tin Martič, Gašper Jovan, Luka Koblar, Rok Schaubach, Artem Bilyi (od 88. Gašper Pečnik), Tomislav Jagić, Gal Gorenak (od 64. Marko Brkljača), Daniel Skiba (od 64. Bamba Susso), Sandro Jovanović (od 79. Jakov Katuša).Olimpija: Matevž Vidovšek, Marcel Ratnik, Mateo Karamatić (od 46. Saar Fadida), Jorge Silva, Ahmet Muhamedbegović, Aljaž Krefl (od 83. Mustafa Nukić), Ivan Posavec (od 79. Timi Max Elšnik), Nemanja Gavrić (od 79. Nemanja Motika), Svit Sešlar (od 83. David Sualehe), Rui Pedro, Pedro Lucas.

(Foto: pigac.si)

Nogometaši Olimpije so pred playoffom za uvrstitev v ligo Europa danes gostovali v Kidričevem in se proti žilavemu in očitno tudi dobro pripravljenemu Aluminiju pošteno namučili za komplet treh točk!

Aluminij je Ljubljančane hitro, že v drugi minuti, presenetil z golom. Daniel Skiba je bil strelec. Vodstvo domačinov ni dolgo zdržalo, že v šesti minuti je Rui Pedro zadel po podaji Pedra Lucasa. Da bo to tekma številnih golov, smo videli v 25. minuti, ko so Štajerci spet zadeli, tokrat Artem Bilji. Pedro Lucas bi lahko hitro izničil to prednost gostiteljev, a je v 27. minuti zastreljal lepo priložnost. V 41. minuti je podobno storil še Rui Pedro in tako je Aluminij na odmor odšel s prednostjo.

V 58. minuti je Olimpija znova izenačila. Pedro Lucas, po podaji Ruia Pedra, je poravnal na 2:2. Sledil je še en gol državnih prvakov, in sicer je spet zadel Pedro Lucas. Kdor pa je takrat pomislil, da je to, kar se tiče golov to, se je zmotil. Domačini se niso dali. V 73. minuti so preko Jovana izenačili. Da pa bi bila mera polna, so v 77. minuti z golom Marka Bresta povedli - 4:3!

Zaključek tekme je bil "nor". Nemanja Motika je v 83. minuti izenačil, Mustafa Nukić pa v 87. minuti zadel za končnih 5:4!