Karanović: Niti v sanjah si ne bi mogel misliti, da me v nogometu čaka kaj takšnega

Radovan Karanović je naslednje ime v seriji trenerjev, ki so z Mariborom osvojili naslov državnega prvaka. Med vsemi dosedanjimi trenerji prvaki je imel z naskokom najnižji trenerski renome.

Uredništvo
23. maj 2022, 1:56

Radovan Karanović (Foto: pigac.si)

Maribor je v slovenskem državnem prvenstvu osvojil 16 naslovov državnega prvaka, ki jih je osvojilo pet različnih trenerjev. Kar šestkrat je bil prvak z Darkom Milaničem, štiri naslove je osvojil Bojan Prašnikar, po dva Matjaž Kek in Ante Šimundža, po enega pa Ivo Šušak in od včeraj naprej tudi trener, ki zagotovo poprej ni imel primerljivega trenerskega pedigreja z ostalimi trofejnimi trenerji Maribora Radovan Karanović.

Karanović je moštvo prevzel, ko je na lestvici zasedlo šesto mesto, pot do naslova pa je bila izredno naporna in negotova, saj je prvaka odločal šele zadnji prvenstveni krog. Karanović, ki je sredi letošnje sezone tudi podpisal dolgoročno pogodbo in vmes opravil UEFA Pro trenersko licenco, priznava, da pred letom dni ne bi mogel niti sanjati o tem, da bo nekoč tu, kjer je danes.

"Niti v sanjah lani ob takšnem času ne bi pričakoval kaj takšnega. Za menoj je 22 let neprekinjenega dela, z mlajšimi selekcijami, tudi v nižjih ligah in očitno velja, da te nogomet včasih nagradi. Kot rečemo, da gremo od tekme do tekme med sezono, je šlo tudi v mojem primeru."

"Ob prevzemu moštva sem želel prestati uvodne tekme in priti s čim več točkami do prvega reprezentančnega premora, saj moj status, razumljivo, še ni bil potrjen. Navijači so verjetno pričakovali in si želeli kakšno bolj znano ime na klopi, a sem si zastavljal kratkoročne cilje, od ene reprezentančne akcije do druge. Potem pa so se zadeve stopnjevale in vedno bolj sem verjel, da smo lahko prvaki, ker sem verjel v to, kar smo delali. Še posebej od priprav v Turčiji naprej."

Navijači so verjetno pričakovali in si želeli kakšno bolj znano ime na klopi, a sem si zastavljal kratkoročne cilje, od ene reprezentančne akcije do druge.

"Razplet je res po najlepših željah, najprej sem pred dvema tednoma opravil diplomo za trenerja Uefa Pro, zdaj pa je sledila potrditev še v tej, vsem najljubši obliki," je za klubsko spletno stran povedal 53-letni Karanović, ki je hvaležen športnemu direktorju Marku Šulerju, ker mu je ponudil takšno priložnost.

Rad bi se zahvalil vodstvu kluba in športnemu direktorju Marku Šulerju za ponujeno priložnost, za zaupanje.

"Moram biti hvaležen igralcem, ki so sprejeli zamisli in ob prizadevnosti pri delu sledili mojim zahtevam. Rad bi se zahvalil vodstvu kluba in športnemu direktorju Marku Šulerju za ponujeno priložnost, za zaupanje. Tega uspeha ne bi bilo niti brez izjemnega truda sodelavcev v strokovnem štabu, zato je ta lovorika skupna in prigarana,"
je še dodal Karanović.