Karanović: Vem, da se bomo izvlekli iz tega položaja, čas bo pokazal, da smo na pravi poti

Trener Maribora Radovan Karanović meni, da je kriza Maribora le začasna ter da se bo rezultatska krivulja slej kot prej spet obrnila v pozitivno smer.

Uredništvo
8. avgust 2022, 11:41

Radovan Karanović (Foto: pigac.si)

Radovan Karanović z izjemo napredovanja proti Šahtarju iz Soligorska v letošnji sezoni beleži same slabe rezultate, tudi sam pa priznava, da je trenutna situacija zelo zapletena in da je bila Olimpija ne večnem derbiju boljša.

"Po znova izgubljeni tekmi se ni lahko sprijazniti z razpletom. Po tistem, kar sem videl ob koncu tekme, pa sem še bolj razočaran. Določeni fantje niso mogli zadržati solz, kar potrjuje, kako močna je bila pri vseh želja, da bi se nam uspelo izvleči iz te neprijetne situacije. Ni jim vseeno, kaj se dogaja. Nimamo pa v tem namenu niti kančka sreče, ki jo včasih potrebuješ."


"Ne moremo mimo situacije ob priložnosti Vipotnika. Ne moremo reči, da smo bili boljši v igri, toda morebitno vodstvo bi privedlo do drugačnega psihološkega trenutka v nadaljevanju tekme. Tako pa smo na našo nesrečo nato spet dobili gol po kotu in potem je bilo neprimerno težje igrati,"
je povedal Karanović.

Maribor je zadnji na lestvici in trenutno ne kaže nikakršne perspektive, a Karanović vseeno verjame v to, da gre zgolj za slabo obdobje.

" Prizadevnost se mora obrestovati. Tudi naklonjenost sreče se bo povrnila. Ko se bo situacija obrnila, se bo v pravo smer in se bo zadeve prevesile na našo stran. Ne glede na točkovno razliko vem in verjamem, da se bomo izvlekli iz neprijetnega položaja. Z dvignjeno glavo."


"Tekme si sledijo ena za drugo, preusmerjamo se k evropskemu tekmovanju in naredili bomo vse, da skušamo zmagati v Helsinkih. Izhajam iz tega, kar smo naredili doslej. Realnost je takšna, da so različne okoliščine privedle do trenutnega stanja. Čas bo pokazal, da se bo trud obrestoval in smo s tem, kar počnemo, na pravi poti.”