Karim Benzema je postal najboljši francoski strelec vseh časov

Karim Benzema je tudi proti Sevill zadel v polno ter s tem da na večni lestvici najboljših francoskih strelcev prehitel Thierryja Henryja.

Uredništvo
29. november 2021, 9:11

Karim Benzema je prehitel Thierryja Henryja. (Foto: Getty Images)

Karim Benzema je na včerajšnji tekmi med Realom iz Madrida in Sevillo dosegel zadetek za izenačenje na 1:1, to pa je bil hkrati njegov 361. zadetek v klubski karieri, ki zanj in za francoski nogomet predstavlja poseben mejnik. Sijajni napadalec kraljevega kluba je namreč postal najboljši francoski strelec vseh časov, saj je za en gol popravil dosežek legendarnega Thierryja Henryja, ki je gole zabijal v majicah Monaca, Juventusa, Arsenala, Barcelone in New York Red Bulls.

Benzema je v majici Reala iz Madrida dosegel 295 zadetkov, še 66 pa jih je pred tem zbral pri Lyonu. Glede na to, da Benzema šteje 'šele' 33 let in da je trenutno v najboljši strelski formi kariere – v letošnji sezoni je za Real Madrida na 18 nastopih dosegel kar 16 zadetkov – ne gre dvomiti v to, da bo svoj dosežek v absolutnem smislu še pošteno izboljšal."Ponosen, ker sem postal najboljši francoski napadalec v zgodovini," je dosežek na socialnih omrežjih pokomentiral Benzema.

Benzema bo danes na gala izboru Ballon d'Or po vsej verjetnosti prvič v svoji karieri zasede eno od prvih treh mest na zmagovalnem odru. Različni novinarji trdijo, da je zasedel drugo mesto za zmagovalcem Lionelom Messijem.