Katalonski viri napovedujejo: Koeman je že bivši trener Barcelone

Katalonska radijska postaja RAC1 poroča, da bo Ronald Koeman z '99-odstotno' verjetnostjo v naslednji sezoni ne bo več trener Barcelone.

Uredništvo
17. maj 2021, 7:42

Ronald Koeman je blizu odhoda s klopi Barcelone. (Foto: Getty Images)

Zmaga v kraljevem pokalu, izpad v osmini finala lige prvakov in tretje mesto v španskem prvenstvu. Takšna je končna bilanca prve sezone trenerja Barcelone Ronalda Koemana, ki se je podpisal pod prvo sezono po 13 letih, v kateri Barcelona v La Ligi ni zasedla katero od prvih dveh mest na lestvici. Čeprav je še pred meseci užival veliko zaupanja in podpore predsednika Joana Laporte, so njegove delnice v zadnjih tednih strmoglavile, katalonski RAC1 pa trdi, da je Koemanova usoda na klopi moštva praktično že zapečatena.

Omenjena radijska postaja trdi, da Koeman z '99-odstotno verjetnostjo' v novi sezoni ne bo več trener Barcelone, saj je vodstvo kluba dokaj enotno v oceni, da je bil njegov izkupiček preslab, da bi mu veljalo ponuditi še eno priložnost.

Če Koemanovo slovo ni ravno veliko presenečenje, pa bolj presenečajo trditve ostalih katalonskih medijev, da Xavi v nasprotju s prepričanjem mnogih ni prvi in edini favorit za njegovo nasledstvo. Laporta naj ne bi bil preveč navdušen nad zamislijo, da vodenje moštva v tako občutljivi fazi prenove prevzame relativni trenerski začetnik, tudi znotraj uprave kluba pa naj bi kar nekaj posameznikov menilo, da Xavi v tem trenutku (še) ni primeren izbor za mesto glavnega trenerja moštva.
 
adplus-dvertising