Katera reprezentanca na Euru ima največ igralcev, ki so rojeni v tujini? Prednjači ekipa, ki ima takšnih kar 70 odstotkov

Katere reprezentance na Euru imajo v svojih igralskih kadrih največ igralcev, ki so rojeni v drugi državi?

Uredništvo
11. junij 2024

Albanija (Foto: Getty Images)

Selektorji reprezentanc so morali vložiti svoje uradna sezname za nastop na evropskem prvenstvu, že več dni pa je moč zaslediti takšne ali drugačne preglede, ki obravnavajo različne spektre igralskih zasedb.

Ena takšnih zadeva tudi analizo igralcev, ki so rojeni v tuji državi od tiste, katero bodo predstavljali na prihajajočem evropskem prvenstvu.

V tem kontekstu močno izstopa reprezentanca Albanije, v kateri je kar 18 igralcev od 26 rojenih izven meja Albanije – od tega so trije rojeni na Kosovu, pet v Švici, trije v Severni Makedoniji, dva v Nemčiji in Grčiji ter po eden v Španiji, Angliji in Italiji.

Na drugem mestu sta Hrvaška in Turčija, ki imata osem takšnih nogometašev, štiri reprezentance na Euru pa nimajo niti enega igralca, ki bi bil rojen v tuji državi – Danska, Nizozemska, Avstrija in Češka.

Slovenija ima v igralskem kadru dva igralca, ki sta bila rojena v tujini – Sandija Lovrića (Avstrija) in Josipa Iličića (Bosna in Hercegovina).