Kazen za neposlušnost: Marco Verratti in Hugo Ekitike nista prijavljena za ligo prvakov

Paris Saint Germain na seznam prijavljenih igralcev za nastope v ligi prvakov ni prijavil vezista Marca Verrattija in napadalca Huga Ekitikeja.

Uredništvo
6. september 2023

Marco Verratti (Foto: /)

V Paris Saint Germainu so oddali seznam prijavljenih igralcev za nastope v ligi prvakov, v kateri so francoski prvaki padli v letošnjo skupino smrti skupaj z Dortmundom, Milanom in Newcastle Unitedom.

Na seznamu prijavljenih igralcev ni dveh zvezdnikov, ki sta se očitno s svojim obnašanjem v času prestopnega roka usodno zamerila vodilnim možem v klubu. Italijan Marco Verratti in mladi napadalec Hugo Ekitike sta namreč ostala pred vrati lige prvakov in bosta tako da nadaljnjega za PSG lahko igrala le v domačih tekmovanjih.

Za Verrattija je to veliko ponižanje, saj za PSG igra že dolgih 11 let in s kar 416 nastopi po tem kriteriju velja za pravo klubsko  legendo. Verrattija klub želi prodati, v zadnjih tednih pa je bilo veliko govora o tem, da bo kariero nadaljeval v Katarju pri Al Arabiju.

Hugo Ekitike je veliki francoski up, za katerega je PSG plačal 30 milijonov  evrov odškodnine, klubu pa se je zameril, ker v izteku prestopnega roka ni pristal na to, da v zameno za Kola Muanija odide v  nasprotno smer v nemški Eintracht. PSG je na koncu Muanija odkupil od Eintrachta, Ekitike pa se bo zdaj očitno moral soočiti s posledicami.

Verratti v novi sezoni ni odigral še niti minute nogometa, Ekitike pa je skupaj zbral osem minut.