Kdo bo premamil legendarnega Zinedina Zidana? Po ZDA in Braziliji je nekdanji sijajni vezist zavrnil še eno reprezentanco

Zinedine Zidane ponudbe zavrača kot po tekočem traku. Že od leta 2021 je brez dela, snubijo ga pa mnogi klubi iz najmočnejših evropskih lig. Enako velja za reprezentance.

Uredništvo
27. januar 2024

Zinedine Zidane (Foto: uradna spletna stran kluba)

Zinedine Zidane je še vedno brez dela in nič ne kaže na to, da se bo to kmalu spremenilo. Nekdanji vezist bi se lahko sicer ob nogometne zelenice prav gotovo vrnil praktično kadarkoli bi si to zaželel. Doslej so mnogi klubi in reprezentance že poskusili svojo srečo, toda Zizou ostaja neomajen. Tokrat naj bi zavrnil reprezentanco Alžirije. Zidane ima alžirske korenine, toda niti to ga očitno ni premamilo.

Francoski mediji poročajo, da je bil zelo počaščen, toda ni se odločil, da bi bil to pravi korak zanj. Brez dela je Zinedine Zidane od leta 2021 dalje.

Snubile so ga tudi druge reprezentance, nedavno se je omenjalo ZDA in Brazilijo, povezovalo pa se ga je tudi z mnogimi klubskimi velikani. Doslej je kot trener vodil samo Real Madrid, kjer je bil zelo uspešen in nogometna javnost že nestrpno čaka njegov povratek v trenerske klopi.

Zdi se, da Zidane čaka na reprezentanco Francije, ki jo trenutno vodi selektor Didier Deschamps. Pogodbo ima veljavno do poletja 2026.