Kdo bo reševal kaos pri Napoliju? De Laurentiis ima dva kandidata za trenersko klop, oba sta Italijana

Napoli bo po izredno slabi sezoni iskal novega trenerja, predsednik kluba bo še naprej zaupal domačim strategom.

Uredništvo
25. maj 2024

Aurelio De Laurentiis (Foto: Getty Images)

Napoli je v prejšnji sezoni osvojil naslov prvaka v Serie A, v akatualni pa je povsem razočaral in končal bo šele na devetem ali pa desetem mestu. Trenerske menjave med sezono niso prinesle želenega učinka in zanimivo bo pospremiti, kdo bo letos poleti sedel v vroči stolček. Glavna kandidata sta trenutno dva, kmalu naj bi padla odločitev.

Predsednik kluba Aurelio De Laurentiis tehta med Antoniom Contejem in Gian Pierom Gasperinijem, ima pa v žepu tudi alternativo.

Conte bi moral spustiti svoja pričakovanja glede višine plače, Gasperini pa se še dogovarja z Atalanto, ki si želi podaljšati sodelovanje s 66-letnikom. Letos je Gasperini ekipo iz Bergama popeljal do naslova v ligi Europa, kar je bil zelo lep dosežek.

Alternativa pa je Stefano Pioli, ki je te dni ostal brez dela pri Milanu. Signali iz Neaplja kažejo, da je Gasperini za De Laurentiisa tarča številka ena, tudi Conte pa ima dobre možnosti in že dlje časa se ga povezuje s povratkom v trenerske klopi. Nazadnje je vodil Tottenham, pred tem pa še Inter, Chelsea, Juventus, Atalanto ter izbrano vrsto Italije.

Letos bo pri Napoliju pestro tudi glede prestopov, napadalec Victor Osimhen ima veliko snubcev in enako velja tudi za 'Kvaradono'.