Kdo bo rešil Lyon? Avstrijski strateg si je ogledal štiri tekme in takoj zavrnil ponudbo nekdanjega velikana

Težavam pri Lyonu ni videti konca. Po obupnem začetku nove sezone je brez dela ostal Laurent Blanc, ni pa junaka, ki bi nadaljeval tam, kjer je Blanc končal.

Uredništvo
16. september 2023

Oliver Glasner ne vidi smisla v vodenju Lyona. Kdo bo nasledil Blanca? (Foto: Getty Images)

Lyon je vrsto let serijsko osvajal francosko Ligue 1 in bil daleč največji klub v državi, v zadnjih letih pa so v rezultatskem smislu povsem padli. Nova realnost Lyona je sredina lestvice, s to tezo se očitno strinja tudi avstrijski trener Oliver Glasner, ki je ekspresno hitro zavrnil ponudbo za delo. Nekdanji strateg Eintrachta iz Frankfurta in Wolfsburga ne vidi smisla v vodenju trenutnega Lyona.  

Ogledal si je njihove prve štiri prvenstvene tekme v novi sezoni in zelo hitro ugotovil, da ne bi mogel postoriti prav veliko v trenutnih okoliščinah. Za ponujeno se je zahvalil in iskanje novega trenerja pri Lyonu se zdaj nadaljuje. Nedavno je bil odpuščen Laurent Blanc, ki je tudi sam zelo hitro dvignil roke nad ekipo in zdi se, da je pred bledim Lyonom sezona za v pozabo. Kdo bo torej rešil Lyon?

Trenutno se nahajajo na povsem zadnjem mestu na lestvici Ligue 1, na prvih štirih krogih so vknjižili kar tri poraze in en remi.