Kdo bo zamenjal Gliho? Imamo tri močne kandidate zvenečih imen

Miran Pavlin je pred prvo veliko odločitvijo na poziciji direktorja reprezentanc. Najti bo moral novega selektorja mlade reprezentance. V tem trenutku so v ožjem izboru trije legendarni igralci.

Miran Zore
27. oktober 2020, 1:36

Mile Ačimović je kandidat za selektorja Slovenije U21. (Foto: /)

Nogometna zveza Slovenije (NZS) se razhaja s problematičnim selektorjem mlade reprezentance Primožem Gliho, ki je kar nekaj let kopičil probleme v slačilnici, ta pa ga je zdaj odnesla s pozicije. Vsebina protestnega pisma, ki so ga spisali nogometaši, je očitno vsebovala preverljiva dejstva, ki so za NZS in selektorsko funkcijo preprosto "pretežka prtljaga". 

Sledijo formalnosti za razhod z Gliho, nato pa hitro že aktivnosti za imenovanje novega selektorja. NZS, predvsem pa direktor reprezentanc Miran Pavlin, časa nima na pretek. V teku so priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto soorganizirala Slovenija, za reprezentante pa je nujno, da čimprej dobijo novega selektorja.

Po naših informacijah je Miran Pavlin naklonjen ideji, ki jo zagovarja tudi Aleksander Čeferin na Evropski nogometni zvezi (UEFA), in sicer da se v nogometne posle vključi vse več bivših vrhunskih nogometašev. 

Prvi kandidat za novega selektorja mlade reprezentance bi zato lahko bil član zlate generacije slovenske reprezentance Mile Ačimović, ki je sicer ne tako dolgo nazaj začel projekt nove generacije v reprezentanci U19. To je njegov prvi stik s trenerstvom, ki zna zdaj ekspresno hitro preskočiti na raven U21.

Vodenje selekcije U21 sicer zahteva ustrezno trenersko licenco, kar je lahko omejitev za nekatere bivše nogometaše, ki so še v procesu pridobivanja licence, eden takšnih je recimo Mišo Brečko, ki bo najprej verjetno pomočnik enemu od selektorjev. Boštjan Cesar, ki je nedavno končal igralsko kariero, bo verjetno prav tako vključen v strukturo mladih reprezentanc, vprašanje pa, če že kar takoj na najvišjo raven U21. Poleg njega se je s trenerstvom ne dolgo nazaj začel baviti tudi Robert Koren, ki pa je ravno začel voditi Fužinar.

Poleg omenjenih treh bi se v naboru lahko znašel še kdo (morda Agron Šalja), morda tudi Luka Elsner, ki je nazadnje vodil francoski Amiens, vendar je pri njem vprašanje, če bi ga to v danem trenutku sploh zanimalo. Miran Pavlin bo, kakor se bo že odločil, sprejel prvo veliko odločitev na funkciji direktorja reprezentanc. 
 
adplus-dvertising