Kdo drug kot Mourinho: Smili se mi UEFA, ki bo morala plačati poštnino in lovoriko poslati v Firence!

Portugalski strateg je seveda izkoristil priložnost in si privoščil bolečo zbadljivo v smer Lazia, ki je mestni rival njegove Rome. Hkrati je napovedal tudi evropsko slavje Fiorentine.

Uredništvo
18. marec 2023, 9:45

Mourinhova Roma je ena od favoritinj za slavje v ligi Europa v tekoči sezoni. (Foto: /)

Jose Mourinho v Italiji živi svoje najboljše življenje. Še posebej dober zanj pa je bil pretekli teden, saj si je Lazio privoščil hud kiks in se s tem najedel zarečenega kruha. Mourinho pa na takšne zadeve ne pozabi. Direktor Lazia je pred časom izjavil, da je konferenčna liga nepomembno tekmovanje, ki je ustvarjeno za majhne klube kot je Roma – ki je v prejšnji sezoni seveda tudi osvojila omenjeno evropsko tekmovanje.   

Kasneje je Iglio Tale zamenjal stališče. V aktualni sezoni, ko se je njegov Lazio znašel v konferenčni ligi, je razpredal o tem, da je zmaga v tem tekmovanju zdaj vendarle eden od ciljev. Toda v sredo je Lazio izgubil proti AZ iz Alkmaarja in izpadel iz tega tretjerazrednega evropskega pokala. Zadevo je pospremil tudi Jose Mourinho in hitro podal zgovorno izjavo, ki je Lazio dregnila tja, kjer jih na modri strani mesta najbolj boli.  

“UEFA se mi smili, ker bo zdaj morala zapravljati denar za poštnino in lovoriko za prvaka konferenčne lige poslati drugam. Lahko bi pokal ostal v Rimu, zdaj pa vse kaže na to, da ga bodo morali poslati v Firence,”
je povedal Mourinho in torej hkrati napovedal tudi zmago Fiorentine v omenjenem tekmovanju. Njegova Roma pa se letos seveda bori v ligi Europa, uvrščeni so v četrtfine tekmovanja - čaka jih Feyenoord.