Kdo je žvižgal Marcu Cucurelli? 'Ti ljudje ne predstavljajo nemške družbe!'

Španski selektor Luis de la Fuente je razočaran nad obnašanjem navijačev, ki so včeraj ob slehernem dotiku z žogo izžvižgali španskega reprezentanta Marca Cucurello.

Uredništvo
10. julij 2024

Marc Cucurella (Foto: Getty Images)

Branilec španske reprezentance Marc Cucurella je bil včeraj osrednja tarča gledalcev na stadionu v Munchnu, kjer so ga ob slehernem dotiku z žogo pričakali glasni žvižgi.

Kdo in zakaj je žvižgal branilcu Chelseaju, ki sicer velja za vzornega športnika brez kakršnih koli zabeleženih incidentov izven igrišč?

Hitro se je izkazalo, da Cucurelli ne žvižgajo francoski navijači, temveč domači nevtralni nemški navijači, ki so predstavljali večino na stadionu. Nemci so Cucurello namreč identificirali kot glavnega krivca za izpad Nemčije z evropskega prvenstva, in sicer zaradi akcije v podaljšku tekme proti Španiji, ko sodnik Anthony Taylor ni dosodil igranja z roko.

Cucurella je po tekmi priznal, da se je z roko dotaknil žoge, a da je vendarle treba upoštevati odločitev glavnega sodnika.

"Vedno spoštujem sodniške odločitve. V nasprotnem primeru bi lahko tudi jaz dejal, da si je Toni Kroos zaslužil izključitev," je povedal Cucurella.

Posledica teh dogodkov so bili glasni žvižgi, na katere Cucurella po tekmi proti Franciji ni imel odgovora.

"Takšne stvari se dogajajo, jaz nisem kriv za to. Ne vem, kaj so želeli doseči s tem, a tako pač je. Najbolj pomembno je to, da smo v finalu," je povedal Cucurella, bolj oster pa je bil španski selektor Luis de la Fuente.

"Ne vem, zakaj so mu žvižgali, vendar pa so ga s tem le še dodatno motivirali. Nasprotujem kakršni koli obliki nespoštovanja in ti ljudje ne predstavljajo nemške družbe," je povedal De La Fuente.