Keisuke Honda je iz zaključka svoje kariere naredil šov, njegovega novega kluba ne bi mogel uganiti nihče

Dolgoletni japonski reprezentant Keisuke Honda bo v letošnji sezoni kot vse kaže igral v nogometnem prvenstvu - Litve.

Uredništvo
14. september 2021, 3:00

Keisuke Honda se seli v Suduvo. (Foto: Getty Images)

Japonski vezist Keisuke Honda bi svojo kariero lahko razdelila na dva dela. Do leta 2017 je bil v vzponu in je imel za seboj sijočo kariero v CSKA, Milanu in japonski reprezentanci, po odhodu iz Milana pa je sprejel vrstno nenavadnih odločitev, saj se je podal v številne kraje, v katerih je njegov prihod sam po sebi predstavljal pravo malo senzacijo.

Po odhodu iz Milana se je preselil v mehiško Pachuco, nato je kratek čas igral za Melbourne Victory v Avstraliji, sledila je kratka epizoda v Vitesseju na Nizozemskem , nato selitev v brazilski Botafogo, v zadnjih letih pa je bil član portugalskega Portimonenseja in nazadnje azerbejdžanskega Nefčija.

Njegov naslednji klub ne glede na izredno nepredvidljivo krivuljo zadnjih let predstavlja največje presenečenje doslej. Honda, ki danes šteje 35 let, bo v letošnji sezoni namreč igral v Litvi, kjer se je dogovoril za sodelovanje s tamkajšnjim prvoligašem Suduvo.

Najbrž je povsem odveč dodati, da v tej baltiški državi v svoji ligi še nikoli niso izrekli dobrodošlice tako slavnemu nogometašu kot je Keisuke Honda.