Kek: Rožmana čakala logična posledica, tekma s Hrvaško bo spektakel

Veliko zanimivih scenarijev se v povezavi z nogometom piše pri naših južnih sosedih. Izgubili smo slovenskega trenerja v tamkajšnjem državnem prvenstvu, selektor Slovenije pa se je dotaknil tudi prihajajočega sosedskega derbija.

Uredništvo
5. marec 2021, 9:46

Foto: pigac.si

Simon Rožman je postal nekdanji trener Rijeke, na tem mestu ga je pred dnevi zamenjal Goran Tomić. Kljub temu bo Rožman z bleščečimi črkami zapisan v zgodovinske knjige kluba s Kvarnerja, kamor se je po dolgoletnem delovanju na mestu trenerja že pred tem zapisal Matjaž Kek.

"Rožmanu se je zgodilo to, kar se dogaja vsem trenerjem in se še bo. Ko prideš v črno serijo, in to se lahko zgodi zelo hitro, je menjava trenerja logična posledica. Simon je z Rijeko napravil velik posel, po Biščanu je zadržal tempo zbiranja lovorik, ob tem pa je igrala vidno vlogo v Ligi Evropa. No, v zadnjem času je imela pretanek kader v primerjavi z ambicijami," je za Jutarnji list dejal Matjaž Kek.

Ob tem se selektor Slovenije ni želel izogniti niti vprašanjem povezanim s kvalifikacijami za nastop na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju, Slovenija se bo konec marca najprej udarila prav s Hrvaško.

"Pripravljamo se na začetek kvalifikacij, čaka pa nas izjemno zahteven cikel treh tekem v sedmih dneh. Hrvaška je v skupini absolutni favorit, a medsebojna tekma v Ljubljani nemudoma na začetku se mi zdi odličen scenarij. Žal mi je, da na spektaklu ne bo navijačev, a prepričan sem, da bo dobra tekma,"
 je še dodal Kek.
 
adplus-dvertising