Kek: Vsega spoštovanja vreden rezultat, imamo temelje za prihodnost

Slovenska izbrana vrsta je z remijem v Grčiji prišla na vrh skupine in do napredovanja v višji razred tekmovanja. Po strmem padcu se slovenskemu reprezentančnemu nogometu znova rišejo lepši časi.

Uredništvo
19. november 2020, 7:46

Foto: /

Slovenija je v družbi Kosova, Moldavije in Grčije ciljala na napredovanje v višjo Ligo narodov, Slovenci pa so v Atene na zadnji obračun prišli z dobro popotnico. Vodstvo v skupini z dvema točkama prednosti je namreč pomenilo, da bi Slovenji za napredovanje v višji razred zadostovala že točka. Prav to pa so po sicer ne posebej privlačni tekmi tudi osvojili ter prestali prvi resnejši test.

"Zasluženo smo prvi v skupini. V tekmi, kjer je Grčija morala napadati za zmago, smo trpeli, a se nam je na koncu poplačalo z dobrim rezultatom. Dosegli smo rezultatski cilj, ki pa ni bil primaren. Vesel sem zaradi fantov, ki jim je s trdim delom vso jesen uspelo ustvariti pravo ekipo. Vsak posameznik je vreden le toliko, kolikor se da na razpolago moštvu," je po remijo 0:0 dejal selektor Slovenije Matjaž Kek.

"S selektorskega vidika me zelo veseli, da smo v nekaj mesecih predstavili veliko novih, mladih igralcev, ki so izkoristili priložnost. Postavili smo temelje za prihodnost. Ponosen sem, da smo opozorili, da je nogomet še vedno doma v Sloveniji. Ne govorimo o uvrstitvi na veliko tekmovanje, je pa to vsekakor vsega spoštovanja vreden rezultat," je še dodal Mariborčan na klopi Slovenije.

Veliko zaslug za uspeh ima tudi Jan Oblak, ki je z nekaj imenitnimi obrambami slovensko mrežo ohranil nedotaknjeno. Ob tem je v kapetanskem slogu izbrano vrsto vodil v sila nepredvidljivih in zahtevnih časih.

"O kakovosti posameznikov ne bi govoril, ker je slika vse pokazala. Smo pa dobili kapetana, ki je v najtežjih trenutkih prevzel odgovornost in stopil pred ekipo ter se temu primerno obnašal ves čas. In to niso bili lahki časi. Enako velja za Iličića, Kurtića in BIjola. Slednjemu je tokrat zvonilo v glavi od druge minute zaradi pretresa možganov na zadnji tekmi. Tega nam nihče ne more vzeti," je medijem še dejal Matjaž Kek.