Kek komentira žreb: Hrvati me že kličejo, to bo posebna draž

Slovenski selektor Matjaž Kek se zaveda, da je Slovenija šele četrta po kakovosti v skupini H. Pretekle izkušnje s Slovaki in Rusi ne bodo poseben faktor, bo pa poseben izziv zagotovo Hrvaška.

Uredništvo
7. december 2020, 8:04

(Foto: /)

Odziv na žreb Slovenije v skupino H kval. za SP 2022
Skupina je zanimiva zaradi naših sosedov Hrvatov. Pa tudi Slovakov in Rusov, s katerimi je Slovenija že igrala. Smo pa tudi nižje od nas dobili nasprotnika, ki sta bila najbolje uvrščena v svojih jakostnih bobnih. Skupina je takšna kot je, lahko bi bilo bolje, lahko bi bilo slabše. Če mi ne bomo pravi, potem je tako ali tako vseeno, kdo je nasprotnik. 

O morebitnih boljših ali slabših kombinacijah na žrebu
Spremljal sem skupine, nisem pa si želel ničesar. Idealnih kombinacij ni, pa tudi najslabših možnih ni. Nasprotniki imajo cilj iti na prvenstvo. Jasno je, da Slovenija ni favorit te skupine. Imamo Slovake in Ruse, ki se uvrščajo na velika tekmovanja, mi smo v četrtem bobnu, Ciper in Malta pa sta vredna spoštovanja. Razmišljamo o sebi. Format tekmovanja je zanimiv. Tri tekme bodo takoj v prvem terminu, v enem tednu, to je novost. Treba se bo dobro pripraviti.

O pozitivnih izkušnjah s slovanskimi reprezentancami, z izjemo Hrvaške
Tukaj ni pomembno. Preprosto dobiš nasprotnike iz treh bobnov, ki so višje uvrščeni od tebe. Draž pa predstavlja Hrvaška, seveda. Že zdaj dobivam klice novinarjev s Hrvaške. Izziv bo, skupina je tekmovalna. Slovenija mora izkoristiti vse svoje možnosti, na podlagi optimizma iz lige narodov. Treba bo biti na višji ravni. Marčevske tekme bodo pokazale, kakšna je Slovenija. 
 
adplus-dvertising