Kek pred Gibraltarjem: Upam, da smo naredili stvari, ki bodo pomagale v kvalifikacijah

Slovensko člansko izbrano vrsto nocoj čaka še zadnje dejanje tekmovalne sezone 2020/2021. Na Obali se bo v pripravljalni tekmi pomerila z eksoti, proti katerim bo skušala predstaviti sveže obraze za prihodnost.

Uredništvo
4. junij 2021, 12:37

Slovenija se bo v Kopru pomerila z Gibraltarjem. (Foto: pigac.si)

Slovenska reprezentanca bo po torkovem remiju v Skopju proti Severni Makedoniji v petek zvečer v Kopru igrala še eno prijateljsko tekmo.

Tekmec bo Gibraltar, selektor Matjaž Kek pa bo najverjetneje dal priložnost kar nekaj tistim, ki je doslej niso dobili.

"Pred nami je sklepno dejanje zelo težke sezone. Tekmec vsaj po dosedanjih izidih ni v nekem srednjem kakovostnem razredu, ampak vsaka tekma nam mora nositi določene cilje. Motivacije je dovolj pri fantih. Končujemo daljše druženje, imelo smo nekaj več treningov in tekmo proti Severni Makedoniji. Upam, da smo naredili tiste stvari, ki nam bodo pomagale septembra v nadaljevanju kvalifikacij," je na novinarski konferenci dejal Kek.

Z Gibraltarjem se Slovenija v svoji nogometni zgodovini še ni pomerila. Ta tekma bo 259. obračun članske reprezentance Slovenije.

Na lestvici FIFA je na 195. mestu. Slovenija je 63. Gibraltar je svojo prvo uradno mednarodno tekmo igral 19. novembra 2013, ko je v Faru na Portugalskem igral 0:0 s Slovaško. Najvišji poraz mu je zadala Belgija, ki ga je avgusta 2017 odpravila z 9:0.