Francesco Acerbi trenira kljub zdravstvenim težavam

Kemoterapija? Pa kaj...

Bolezen ne izbira, rak je še kako zagrenil življenje Francescu Acerbiju. Toda italijanski branilec, ki je član Sassuola, na treningih gara tudi med zdravljenjem s kemoterapijo!

Anže Zajič
11. februar 2014, 7:43

Foto: Getty Images

Usoda ne prizanaša Francescu Acerbiju, nogometašu iz Italije. Ta je lansko poletje ugotovil, da ima raka na modih, po operaciji je mislil, da je dokončno premagal zahrbtno bolezen. Toda ta se je vrnila, zanjo je izvedel, ko je po eni od tekem v Serie A padel na dopinškem testu. A, ne, ker bi se drogiral, razlog je bila bolezen. Acerbija je novica spravila na kolena, bil je obupan kot le kaj - a le kdo ne bi bil? Toda hitro si je opomogel in dal vsem vedeti: "Še v drugo bom premagal raka!"
 
Seveda pa je moral kljub odločnosti začasno prekiniti kariero. Nemudoma je moral začeti z zdravljenjem, toda kljub kemoterapiji se ne predaja. Še več, nogometaš Sassuola kljub vsemu celo trenira! Njegov agent Andrea Cattoli je na Twitterju objavil fotografijo branilca v akciji, ob tem pa zapisal: "Neskončna odločnost Francesca Acerbija, ki trenira tudi med kemoterapijo." Ni kaj, kapo dol, Francesco!
loading...