Kieran McKenna je iz dneva v dan bolj oblegan, tudi Manchester United se je pozanimal o svojih možnostih

Zaželeni trener bo v novi sezoni deloval v angleški Premier League, ni pa še jasno, pri katerem klubu. Ta hip vodi Ipswich, zanj se zanimajo Chelsea, Brighton in Manchester United.

Uredništvo
24. maj 2024

Se bo Kieran McKenna vrnil v staro jato in sedel v trenersko klop Man. Uniteda? (Foto: Getty Images)

Kieran McKenna je pri Ipswichu dokazal, da velja za zelo perspektivnega trenerja in to so hitro opazili tudi klubi iz elitne Premier League. McKenna bo v vsakem primeru v prihodnji sezoni deloval med prvoligaši, Ipswich je namreč popeljal iz Championshipa. Trenutno zanj vlada veliko zanimanja, prednjačita pa Chelsea in Brighton, ki sta brez trenerja.

Poročila iz Anglije zdaj trdijo, da se je s predstavniki 38-letnika pogovarjal tudi Manchester United, ki utegne že letos odpustiti Erika Ten Haga.

Če so rdeči vragi resnično v iskanju novega trenerja, bi McKenno delo na Old Traffordu prav gotovo zelo zanimalo, v preteklosti je pri Manchester Unitedu preživel pet let; bil je skavt, trener U18 selekcije in nazadnje še pomočnik Solskjaerja, Mourinha in Rangnicka.

Pred tem je bil McKenna zaposlen tudi pri Nottingham Forestu, Leicester Cityju in Tottenhamu, iz Londona se je preselil v Manchester. Ipswich je prevzel proti koncu leta 2021 in takoj stabiliziral ekipo, jo v naslednji sezoni že popeljal v Championship, letos pa je v drugoligaški konkurenci osvojil drugo mesto, kar je dovolj za uvrstitev v Premier League.

Ipswich je končal le točko za prvakom Leicestrom, je pa izgubil manj tekem in imel bolj učinkovit napad ter zelo primerljivo obrambo.