Kimmich o prestopu soigralca: Real Madrid ni slaba izbira za naslednji korak

Vezist Bayerna iz Munchna Joshua Kimmich je posredno potrdil govorice, da bo David Alaba v prihodnje igral za Real iz Madrida. Bild razkriva, kakšna premija Avstrijca čaka v Madridu.

Uredništvo
21. april 2021, 9:11

Joshua Kimmich meni, da je David Alaba sprejel dobro odločitev. (Foto: Getty Images)

David Alaba je kot vse kaže izbral Real iz Madrida. Že včeraj so se pojavile močne govorice, da naj bi se Alaba z Madridčani sporazumel glede petletne pogodbe, posredno pa je odmeven prestop potrdil tudi njegov aktualni soigralec v Bayernu Joshua Kimmich.

"Tukaj je večkrat osvojil vse, kar se osvojiti da. Dvakrat trojno krono, enkrat šest lovorik v eni sezoni. V vsakem primeru pa je Real Madrid dobra izbira," je za nemški Sky povedal Kimmich.

"Ko igraš za klub kot je Bayern, je bolj malo korakov, ki jih še lahko narediš. Real Madrid kot naslednji korak zagotovo ni slaba izbira."

Bild trdi, da je Alaba z Realom podpisal pogodbo do leta 2026, njegova neto plača v Madridu naj bi znašala 12 milijonov evrov, za podpis pogodbe pa naj bi prejel še premijo v višini med 20 in 30 milijoni evrov.

Že zgolj upoštevajoč te številke se vse bolj ustvarja občutek, da David Alaba v Madridu ne bo igral ob boku Sergiu Ramosu, temveč da bo pri Realu zasedel kar njegovo mesto v moštvu.

 
adplus-dvertising