Kje je danes? Veliki talent AC Milana, ki je bil pri petnajstih že na pragu prve ekipe, je potonil

Biti YouTube senzacija v mlajših kategorijah je nekaj, biti profesionalni nogometaš na najvišji ravni pa nekaj povsem drugega. Hachim Mastour bo za vedno ostal le bivši talent.

Uredništvo
13. januar 2021, 10:25

Foto: Getty Images

Ronaldinho iz Maroka, naslednja velika stvar, čudežni deček in še kaj. Vse to je bil že pri petnajstih takrat veliki talent AC Milana Hachim Mastour. Lovili so ga mnogi veliki klubi.

Rossoneri so zanj plačali 500.000 evrov in ga takrat, še kot petnajstletnika, želeli prijaviti za igranje v Serie A, česar pa pravila niso dovoljevala. 

Kar se je nakazovalo kot izjemen posel AC Milana, je pozneje postalo slaba investicija. Mastour je v mlajših kategorijah res izstopal, prehod na člansko raven pa se mu je povsem ponesrečil. Za Milan naposled sploh ni odigral nobene tekme. Odšel je na dve posoji, najprej v Malago in nato še v PEC Zwolle. Leta 2018 je prekinil vezi z AC Milanom in odšel v grško Lamio, kjer pa je popolnoma pogorel. 

V lanski sezoni je začel igrati v tretji italijanski ligi, za Reggino, a odigral le osem minut. Letos, ko Reggina igra v Serie B, pa je zbral 191 minut. Gola še ni dosegel in tudi sicer so obeti zanj precej slabi.