Kje so okrepitve in kaj je z Acunom Ilicalijem? Maribor je v Bolgarijo odpotoval brez novinca, ki je še vedno v postopku registracije

Maribor na prvi tekmi proti Botevu ne bo mogel računati na Karola Borysa, ki je v Ljudski vrt prišel z lepimi referencami.

Uredništvo
10. julij 2024

Ante Šimundža še vedno čaka na prave okrepitve. (Foto: //)

Maribor bo jutri odigral prvo tekmo v novi sezoni, to bo prva tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa, nasprotnik pa Botev iz Plovdiva. Vijoličasti so v finišu priprav na to tekmo pozdravili povratek reprezentanta Josipa Iličića, ki je imel po Euru 2024 nekaj dni prosto, ne bodo pa mogli računati na okrepitev, ki naj bi veliko obetala.

Karol Borys, ki je v Maribor prišel na posojo iz Westerloja, ne bo igral na jutrišnji tekmi! Poljski najstnik, ki velja za velikega talenta, še vedno ni registriran! Zakaj, ni točno jasno.

Mariborčani tudi sicer še naprej čakajo na okrepitve, ki naj bi v klub prišle po podpisani pogodbi z investitorjem Acunom Ilicalijem. Na tem področju se očitno nekaj zatika, saj podpis pogodbe traja neverjetno dolgo. Celo tako dolgo, da se vmes že začenja nova sezona, krepijo pa se dvomi v resnost turškega poslovneža, ki je poleg obvladovanja Hull Cityja po novem tudi pomemben funkcionar Fenerbahčeja

Seznam igralcev Maribora za tekmo z Botevom, zaradi poškodbe manka Blaž Vrhovec:

Jug, Bergsen, Pridgar, Milec, Širvys, Šoštarič Karič, Vidmar, M’Bondo, Bilać, Sikošek, J. Repas, Ž. Repas, Lorber, Dizdarević, Soudani, Bourlès, Božić, Feta, Barišić, Grlić, Iličić, Jakupović, Beugre in Kolar.