Kljub burni preteklosti in težavam je izkopana jama za bojno sekiro: Benzema vendarle na Euro?

Karim Benzema je svoj zadnji gol za Francijo dosegel davnega leta 2015. Francoski mediji napovedujejo, da bo prav napadalec Reala veliko presenečenje selektorja Deschamps.

Uredništvo
18. maj 2021, 8:42

(Foto: Getty Images)

Francoski mediji poročajo, da francoski selektor Didier Deschamps za evropsko prvenstvo pripravlja veliko presenečenje. Svojo ekipo, ki je leta 2018 osvojila naslov svetovnih prvakov, bo osvežil in okrepil tam, kjer je to najbolj potrebno. V napadu Francije naj bi na prihajajočem Euru zaigral Karim Benzema

Odlični napadalec Reala iz Madrida, eden najboljših napadalcev na svetu zadnja leta, je bil zadnja leta le "navijač". Za to si je bil kriv kar sam, ker je sodeloval v aferi z izsiljevanjem soigralca z eksplicitnim posnetkom. Tako je zadnjih šest let ostal brez igranja za reprezentanco. 

A v Franciji so bili pozivi, da naj se Benzema vrne. Očitno je Deschamps, ki naj bi v ekipi za Euro imel 15 igralcev z zadnjega mundiala, preostalo pa naj bi bila "presenečenja", dobro premislil in seštel pluse ter minuse. Med igralci, na katere bo računal na turnirju, bo očitno tudi Benzema. 

Ob tem dodajmo, da ne glede na vse dober sloves Benzemaja dodatno krepi priznanje, ki ga je včeraj dobil nekdanji as Lyona. Bil je proglašen za najboljšega francoskega nogometaša, ki igra v tujini. Drugič po letu 2019.