Klopp: Če imaš rad Liverpool, moraš imeti rad Sadia Maneja

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je poslavljajočemu se Sadiu Maneju namenil lep, iskren in ganljiv poslovilni govor.

Uredništvo
22. junij 2022, 5:34

Jurgen Klopp in Sadio Mane (Foto: Getty Images)

Sadio Mane je igralec, ki je v  trenerski karieri Jurgena Kloppa odigral zelo markantno vlogo. V Liverpool se je preselil le leto dni po Kloppovem prihodu, z njim preživel šest izjemnih let in ves čas veljal za malodane vzorčen primer izvrstnega kadrovskega načrtovanja, saj resnici na ljubo ob njegovem prihodu iz Southamptona nihče ni pričakoval, da bo Mane nekoč Liverpool zapustil kot prava klubska legenda.

Klopp je razočaran, ker Mane zapušča Liverpool, obenem pa neskončno hvaležen, ker je imel možnost trenirati takšnega igralca.

"Sadio odhaja z vso našo ljubeznijo in hvaležnostjo. Odhaja kot nekdo, ki sodi med največje v tem klubu. Da, odhaja tudi v trenutku, ko sodi med najboljše igralca sveta. Vendar pa ne smemo žalovati nad tem, kar smo izgubili, temveč moramo slaviti to, kar smo imeli privilegij imeti. Njegovi goli, osvojene lovorike .. nedvomno je legenda tega kluba in ikona modernega Liverpoola."

Ne smemo žalovati nad tem, kar smo izgubili, temveč moramo slaviti to, kar smo imeli privilegij imeti.


"Od svojega prvega dne nas je vse skupaj izboljšal. Če bi nam tedaj nekoč povedal, kaj vse bo prinesel temu klubu in kaj vse bo dosegel, si vsega tega najbrž ne bi mogli niti zamisliti. Sadio je vse to naredil mogoče."


"Spoštujem njegovo odločitev in prepričan sem, da jo bodo tudi naši navijači. Če imaš rad Liverpool, moraš imeti rad Sadia. O tem ni debate. Želimo mu veliko uspeha. Na vseh tekmah, le kadar bo igral proti nam ne. Zagotovo bo še naprej sijajen, v to niti najmanj ne dvomim," je povedal Klopp.