Klopp "ne bi mogel biti bolj ponosen" na Liverpool, ki melje vse pred seboj

V torkovem večeru v elitnem evropskem tekmovanju je otoški velikan znova opozoril nase. Na tekmi, kjer ni imel rezultatskega imperativa, je zaigral na vso moč, atraktivno in učinkovito, kar je šefa stroke razveselilo in navdalo s ponosom.

Uredništvo
8. december 2021, 6:34

Jurgen Klopp je sila ponosen na ekipo Liverpoola. (Foto: Getty Images)

Angleški Liverpool se je že pred zadnjo tekmo skupinskega dela lige prvakov tudi matematično prebil v naslednjo fazo. A to ni zmanjšalo vneme in želje nogometašem Rdečih na obračunu z Milanom, saj so si priigrali novo zmago in s tem postavili vsega spoštovanja vreden rekord.

Reds so z 2:1 slavili na San Siru, s tem pa so postali prvi angleški klub, ki mu je uspelo slaviti na vseh šestih tekmah skupinskega dela lige prvakov. Tudi to pot je Milan povedel, a sta Mohamed Salah in Divock Origi poskrbela za preobrat.

"Zelo sem ponosen na naš dosežek, sploh na zadnjo zmago, če sem povsem odkrit. Želeli so zmagati, a potrebovali smo sveže noge in dodatno motivacijo v hektičnem urniku, kjer se ni vselej enostavno podžgati za sleherno srečanje. Ne bi mogel biti bolj ponosen na fante, njihova predstava je bila neverjetna," je za BT Sport po tekmi dejal Jurgen Klopp.

"Alisson je na vsak način želel igrati, kar veliko pove o njegovem karakterju. Salah in Mane sta bila izjemna, ogromno sta postorila v fazi branjenja. Mešanica svežih nog in krvi ter gole nogometne kakovosti je bila zadetek v polno," je še dodal nemški strateg na klopi Liverpoola.

Liverpool se je kot zmagovalec skupine B uvrstil v naslednjo fazo tekmovanja, na drugem mestu je pristal madridski Atletico Jana Oblaka, tretji je Porto, Milan pa je zapustil evropska tekmovanja.