Klopp odgovoril na 'najpogosteje zastavljeno vprašanje'

Trener Liverpoola Jurgen Klopp se je moral odzvati na špekulacije iz domovine, da naj bi bil resen kandidat za prevzem vodenja nemške reprezentance od Joachima Lowa.

Uredništvo
22. november 2020, 10:30

Foto: Getty Images

V Nemčiji je bilo po debaklu v Sevilli veliko govora o usodi selektorja Joachima Lowa, ki naglo izgublja zaupanje javnosti in postaja dežurni krivec za bledo podobo nemške izbrane vrste, ki se kaže že vse od katastrofalnega nastopa na mundialu v Rusiji.

Samoumevni favorit za klop ene največjih reprezentanc sveta je trener Liverpoola Jurgen Klopp, ki se tudi tokrat ni mogel izogniti vprašanju o tem, ali je morda zdaj vendarle pripravljen prevzeti mesto selektorja reprezentance svoje domovine.

"Mislim, da sem na to vprašanje odgovarjal največkrat v življenju. V prihodnosti bom morda selektor Nemčije. Zdaj? Nimam časa, imam precej intenzivno službo," je povedal Klopp.

"Nisem prepričan, da me je sploh kdo novačil za to delo, v vsakem primeru pa imam v Liverpoolu veliko dela. Čeprav so časi slabi, mi je tukaj zelo všeč. Odgovoren sem za veliko stvari in zagotovo ne nameravam iskati nove službe," je še dodal Klopp.