Klopp razume lastnike Liverpoola, januarskega nakupa branilca verjetno ne bo

Vodilna struktura angleškega prvaka si je enotna, da zavoljo številnih težav v najkrajšem možnem času potrebuje dodatne moči v obrambni vrsti. A zahtevna situacija v svetu je razlog, da lastniki zategujejo pasove.

Uredništvo
8. januar 2021, 6:59

Foto: Getty Images

Angleški Liverpool bi v januarskem prestopnem roku krvavo potreboval vsaj eno okrepitev v obrambni vrsti. Na spisku dolgotrajno odsotnih zaradi poškodb je vrsta igralcev, kljub temu pa pandemija narekuje aktivnosti in ni veliko možnosti, d bo do nakupa tudi prišlo.

Manager Jurgen Klopp in lastniki kluba so na isti strani, Nemec popolnoma razume konservativni pristop družbe FSG, ki je lastnik kluba. Pandemija koronavirusa botruje velikim izpadom dohodka, Liverpoolov naj bi se že gibal okoli 100 milijonov evrov.

"V dobrih časih javnost meni, da imamo izjemno radodarne lastnike, ki pa so zdaj stiskaški. A niso, do kluba se vedejo zelo skrbno. Stvari vidijo popolnoma enako kot jaz, zavedajo se, da potrebujemo nove moči. A januar je že sicer zahteven mesec za prave prestope, tudi brez finančnih zagat," je medijem dejal Klopp.

Reds so se znašli v težavah po odhodu Dejana Lovrena in dolgotrajnih poškodbah Virgila van Dijka ter Joea Gomeza, pa tudi nejasnem statusu poškodbe Joela Matipa.