Klub z otoka zabave osramotil Celto in poskrbel za prvovrstno senzacijo

Union iz Ibize, klub z otoka, ki je poznan po vsem drugem razen nogometu, je v drugem krogu španskega kraljevega pokala razbil in osramotil Celto iz Viga.

Uredništvo
6. januar 2021, 10:18

Union iz Ibize se je veselil ene največjih zmag v svoji zgodovini. (Foto: /)

Drugi kroga španskega kraljevega pokala je prinesel kar dve veliki presenečenji, saj sta v obračunih s tretjeligašema izpadla prvokategornika Celta iz Viga in Getafe. Getafe je z 0:1 izgubil proti Cordobi, pravo sramoto pa je doživela Celta, ki v zadnjem času kaže zelo dobre predstave in trenutno na lestvici Primere Divison zaseda osmo mesto.

Celta je gostovala pri tretjeligašu Unionu iz Ibize in doživela pravi polom, saj je izgubila kar z 2:5. Gostitelji z znamenitega otoka zabave so vodili celo s 4:0, na koncu pa je Celta le ublažila nepričakovan in sramoten poraz.

Union iz Ibize v španskem nogometu igra zelo marginalno ligo, v zadnjih letih pa je stvari pričel spreminjati nekdanji predsednik Valencie Amadeo Salvo, ki je pred leti skupaj s svojo družino lastniško prevzel klub. Ibiza je pod njegovim vodstvom napredovala v tretjo špansko ligo, nekaj publicitete pa je požela tudi s prihodom znanega italijanskega napadalca Marca Borriella, ki je svojo kariero zaključil prav v tem klubu.